Back to All Events

Masterclass 2 - Ontwikkelen van Talent

  • Maliebaan 45 Utrecht Nederland (map)
Take a Step - door Aline Bouma 38.jpg

Waarderend Leren in het Onderwijs

In 2017/2018 organiseren we zes verschillende masterclasses voor bevlogen leerkrachten, docenten en schoolleiders. Deze classes zijn gerelateerd aan ons nieuwe boek: Waarderend leren in het voortgezet onderwijs. Tijdens een masterclass verdiepen we in 3 uur op één van de thema’s van waarderend leren: motivatie, talent, welbevinden, mindset, ondersteunen van keuzeprocessen en bouwen aan een positief groepsklimaat. We nemen je mee in de theorie en delen praktische voorbeelden uit onze praktijk. Uiteraard is er ruimte om in gesprek te gaan met collega leerkrachten, docenten en schoolleiders over situaties in jouw praktijk om je zo een stap verder te helpen. De masterclasses zijn goed los van elkaar te volgen en geschikt voor iedereen in het onderwijs. Per masterclass is er plek voor 12 mensen.

Verdiep je in waarderend leren

Bij een waarderend leerproces richt je de aandacht op wat werkt en onderzoek je hoe je juist dat kunt versterken. Je kijkt naar behaalde successen en de aanwezige energiebronnen, kwaliteiten en ambities van kinderen en volwassenen en waardeert zodoende dat wat er is. Daar worden leerprocessen niet alleen effectiever, maar ook leuker van. Het stelt je in staat om te ontdekken wat goed werkt voor leerlingen, collega’s en ouders en biedt concrete handvatten om dit verder te versterken.

Masterclass 2 - Ontwikkelen van Talent
Doen waar je goed in bent

Talenten zijn natuurlijke patronen in denken en doen. Aandacht voor het ontdekken en ontwikkelen van talenten helpt leerlingen zichzelf te leren kennen en keuzes te maken die bij hen passen. In deze masterclass leer je hoe je leerlingen stimuleert om hun talenten te benutten binnen en buiten de klas.

De gesprekken die we gevoerd hebben op basis van wat we leerden, hebben mij net zo geïnspireerd als de boeken, filmpjes, blogs en andere materialen die we kregen aangereikt.

Volg de leergang Waarderend Leren

Vind je alle classes interessant? Je kunt er ook voor kiezen om de classes als één geheel te volgen in de vorm van een leergang. Naast de zes masterclasses krijg je dan ons boek Waarderend leren in het voorgezet onderwijs cadeau en krijg je ter ondersteuning twee individuele coachingsgesprekken om de opgedane kennis op jouw school toe te passen. De leergang bestaat op deze manier uit nieuwe kennis en theorie, praktische werkvormen om direct mee aan de slag te gaan en coaching. Voor deze leergang betaal je de prijs van de zes masterclasses € 570,- exclusief 21% btw. 

Begeleiding

De masterclasses worden begeleid door Eefje Teeuwisse, Nina Timmermans en Annechien van Buurt van Take a Step.

Kosten

Een masterclass kost € 95,- exclusief 21% BTW.

Earlier Event: October 12
Masterclass 1 - Bevorderen van motivatie
Later Event: January 18
Masterclass 3 - De kracht van geluk