Op zoek naar jouw talenten - Interview bekenden

WorkshopNaomi.jpg

  Vraag het anderen... Vaak vinden we het moeilijk om onze eigen talenten te benoemen. Dit heeft ermee te maken dat die activiteiten waarbij je jouw talenten kan inzetten je vaak zo makkelijk afgaan (je bent er nu eenmaal van nature goed in) dat we het niet meer zien als iets bijzonders. Terwijl anderen dit vaak wel doen. Om meer zicht te krijgen op je talenten helpt het dus om mensen (collega's, vrienden, familie etc.) in je omgeving te bevragen op wanneer zij jou het meest in je element zien...

Stap 1 Ga op onderzoek uit! Klop vandaag (of morgen) bij een aantal mensen in je omgeving aan om hen over jouw talenten te bevragen. Je kunt ze op weg helpen door bijvoorbeeld te vragen:

  • Wat zij jouw kwaliteiten vinden
  • Wat ze iedereen aan zouden kunnen raden om samen met je te doen
  • Wanneer ze je het meest in je element zien
  • Waarom iemand jou zou moeten aannemen voor een baan
  • Waar ze jou voor opzoeken (met wat voor vragen, voor wat voor activiteiten etc.)

Je moet heel even over je schroom heenstappen dat het raar is dat mensen zoveel positieve dingen over je zeggen, maar op het moment dat dit je lukt is het heel informatief!

Stap 2 Vat de kern samen Als je de antwoorden met elkaar vergelijkt, wat valt je dan op? Pikken deze mensen er dezelfde zaken uit? Hoorde je verrassende dingen van anderen? Wat zegt dit over jouw talenten?

De foto is gemaakt door Naomi den Besten.

talent & gelukTake a Step