Talentontwikkeling & Organisatie Performance - scan

TOP-SCAN1.jpg

De afgelopen tijd hebben we met veel plezier de TOP - scan ontwikkeld. De aanleiding hiervoor was de wens om iets te maken waarmee we organisaties in een korte tijd inzicht kunnen bieden in hun successen en de manier waarop medewerkers daar een bijdrage aan kunnen leveren. Lees hier meteen meer over wat de scan voor jouw organisatie zou kunnen betekenen. Wat maakt het lastig om successen naar boven te halen? We weten dat de beste prestaties voortkomen uit het meer of beter doen van iets wat nu al werkt, maar onze ervaring is dat veel organisaties het moeilijk vinden om de vinger achter hun succes te krijgen. Een mogelijk verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat:

  • Ons brein ons van nature meer naar negatieve leerervaringen trekt. We weten inmiddels dat we 9 keer meer aandacht besteden aan dingen die niet lekker lopen, aan faal-ervaringen of aan teleurstellende resultaten dan aan onze successen. We maken er dan ook onvoldoende gebruik van bij het zetten van nieuwe stappen.
  • Een aantal beperkende overtuigingen ons in de weg staan. Het voelt vaak een beetje als opscheppen om teveel stil te staan bij dat wat goed gaat. Dit is iets wat diep in onze Nederlandse cultuur zit. Daarnaast zijn we opgevoed met het idee dat leren 'pijn moet doen'. Dat juist in je dalen belangrijke informatie zit waar je gebruik van moet maken.
  • Waar we talent voor hebben ons minder moeite kost. We houden van hard werken en hebben het gevoel dat je ergens tijd en moeite (een paar slapeloze nachten) in moet stoppen om vooruit te komen. Terwijl de grootste successen - hoewel bijna nooit zonder opstakels - vaak geboekt worden door mensen die hun talenten weten te verbinden en met veel plezier en energie werken aan iets wat ze de moeite waard vinden.

Kortom we staan veel te weinig stil bij onze successen en wat die momenten zijn waarop mensen hun talent inzetten om iets bijzonders te doen voor het bedrijf. Met de TOP - scan willen we helpen om hier juist de aandacht op te richten en het inzicht te vergroten in dat nu al wat werkt. Herken jij onze ervaringen en denk je dat het tijd is om meer zicht te krijgen op jullie succes lees dan hier alles over de scan.

Take a Step