Inzichten uit het motivatieonderzoek

Artikel-2-BLOG.jpg

Ben jij benieuwd hoe je de motivatie van leerlingen op school versterkt?

Het afgelopen jaar hebben we een groot onderzoek gedaan naar de motivatie van leerlingen. Doel van het onderzoek was om te ontdekken welke interventies in de praktijk helpen om de motivatie van middelbare scholieren te versterken. Zo bleek bijvoorbeeld dat het vergroten van de autonomie van leerlingen één van de snelste manieren is om de motivatie van leerlingen voor school te verhogen. We hebben alle inzichten verzameld in twee artikelen en een blog die we aan de hand van het onderzoek schreven:

  • Hier vind je alle observaties die we tijdens het onderzoek deden.
  • En hier vind je een set concrete aanbevelingen die we op basis van het onderzoek met docenten en schoolleiders geformuleerd hebben.
  • Op basis van de literatuur en onze eigen bevindingen hebben we ook een set van 6 ontwerpprincipes geformuleerd die richting geven aan het soort interventies wat je doet als school, die vind je hier.