Coaching.jpg

Coaching

We coachen individuen en teams die zich willen ontwikkelen zodat plezier en effectiviteit van het werk toeneemt.

Persoonlijke coaching

Herken jij je in één van de volgende vragen:

 • Wat zijn mijn talenten en hoe vind ik een context die hier echt bij past?
 • Hoe geef ik mijn werk vorm zodat ik dingen kan doen waar ik plezier aan beleef?
 • Hoe haal ik als leidinggevende het beste uit mijn team?
 • Ik blijf tegen dezelfde dingen aanlopen in mijn werk… Hoe doorbreek ik dit patroon en verhoog ik mijn persoonlijke effectiviteit?
 • Ik ben toe aan een volgende stap in mijn werk, maar welke?

— Oplossingsgericht coachtraject

Bij bovenstaande vragen past oplossingsgerichte coaching goed. Deze vorm van coaching is op de toekomst gericht en vertrouwt erop dat jij de vermogens hebt om stap voor stap te komen waar je wilt.

Onze coachstijl is verbindend, warm en confronterend. Door vragen te stellen en nieuwsgierig te zijn, onderzoeken we wat jou drijft of wellicht tegenhoudt. We houden je een spiegel voor waardoor je betere keuzes kunt maken. We zorgen voor verdieping en zoeken naar de eerste stap die jij kunt zetten om een verandering op gang te brengen.

In het coachtraject ondersteunen we je zodanig dat je meer mogelijkheden ziet om met jouw vraagstukken om te gaan of deze op te lossen. Dit zorgt ervoor dat je daadwerkelijk in beweging komt. Zo geven we aandacht aan zingeving én resultaat.

In onze blogs lees je meer over onze visie op coaching. 

—Talentgesprek

In plaats van een coachgesprek kun je ook kiezen voor een éénmalig talentgesprek. Je loopt de deur uit met een individueel talentprofiel. We brengen samen met jou in kaart waar je talenten liggen, hoe je hier slim gebruik van kunt maken in het werk en welke context hier goed bij past. Een talentgesprek biedt je veel bruikbare informatie om verdere loopbaanstappen te zetten.

Hoe ziet een talentgesprek eruit?

 • Digitale vragenlijst – Voorafgaand aan het talentgesprek vragen we je een korte digitale vragenlijst uit te zetten onder collega’s, familieleden en/of vrienden. Zij hebben vaak een goed beeld van wanneer jij het meest in je element bent.
 • Talententest – We starten het gesprek met een talententest. Het profiel dat uit de test naar voren komt leggen we naast de feedback van mensen uit jouw omgeving. Samen scherpen we je profiel zo verder aan.
 • Vertaalslag naar de eigen werkpraktijk – Als laatste verkennen we de betekenis van het profiel. Jouw nieuwsgierigheid staat daarbij centraal. Denk aan vragen als; Wat is de grootste kracht van mijn talenten? Hoe ga ik om met de valkuil die aan mijn talent verbonden is? Welke context past bij mijn talentprofiel?

De kosten voor een talentgesprek bedragen € 150 (exclusief 21% btw).

Teamcoaching

Herken jij je in één van de volgende vragen:

 • Hoe kunnen we nog meer gebruik maken van ieders talent binnen het team?
 • Hoe zorgen we dat de samenwerking binnen het team plezieriger en effectiever verloopt?
 • Hoe werken we aan een cultuur van aan- en afspreken die ondersteunend is aan een prettige samenwerking en het bereiken van een optimaal resultaat?
 • Hoe pakken we met het team een opdracht/vernieuwing/klus op zo’n manier aan dat de kans op succes het grootst is?

Als teamcoaches werken we op een onderzoekende en oplossingsgerichte manier. We nodigen teamleden uit om hun oordeel uit te stellen en juist op nieuwsgierige en waarderende manier naar de eigen werkpraktijk en de onderlinge samenwerking te kijken. Wanneer lukt het ons om juist dat te doen waar we naar op zoek zijn? Waarom lukt het daar? En, wat zit onze samenwerking eventueel in de weg?

We werken niet met vaste teamtrajecten maar kijken hoe we bij jullie vraag zo goed mogelijk ondersteunen. Onze bijdrage kan variëren van een korte workshop tot een langlopend teamtraject.

Ben je benieuwd of onze coaching iets voor jou is?

Vul vrijblijvend onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op om te onderzoeken wat we voor je kunnen betekenen. Of stuur direct een mail naar info@takeastep.nl.