Lezingen en workshops.jpg

Lezingen en workshops

Wij nemen anderen graag mee in een waarderende kijk op leren en ontwikkelen. Of het nu gaat om een eerste kennismaking met dit perspectief of juist om een verdieping, we reiken handvatten aan waar mensen actief mee aan de slag kunnen. In onze lezingen en workshops delen we veel voorbeelden van toepassingen op scholen, waardoor het effect van waarderend leren duidelijk wordt. Voor een lezing of workshop kiezen we vaak voor een focus op één van de thema’s van waarderend leren, zoals het bevorderen van motivatie of talentontwikkeling of het oefenen van waarderende gesprekstechnieken. Wanneer we een reeks workshops verzorgen, bieden we input en oefeningen om gericht aan de leervragen van de groep te werken.

Ignatius Gymnasium

Leren van waarderende gesprekstechniek

Op het Ignatius Gymnasium in Amsterdam hadden meerdere docenten de wens om hun vaardigheid in het voeren van gesprekken met leerlingen te vergroten. Op basis van een intake met deze docenten en de schoolleiding hebben we een ontwikkeltraject ontworpen bestaande uit vijf blokken. Tijdens het eerste blok hebben we de basis gelegd voor waarderende gespreksvoering. Daarna werkten we met de volgende thema’s:

  1. Talentgerichte gespreksvoering - Hoe kom je in gesprek met leerlingen talenten op het spoor en daag je ze uit deze verder tot ontwikkeling te brengen?
  2. Het analyseren van succeservaringen – Hoe bespreek je succeservaringen met leerlingen, op zo’n manier dat ze zicht krijgen op de onderliggende succesfactoren en aanknopingspunten vinden deze verder te versterken?
  3. Oplossingsgerichte gespreksvoering - Het kom je op waarderende en toekomstgerichte wijze met leerlingen in gesprek over problemen of zorgen.
  4. Het voeren van ontwikkelgesprekken – Hoe help je leerlingen om inzicht te krijgen in wie ze zijn, waar ze goed in zijn en blij van worden zodat ze keuzes leren maken die bij ze passen?

Tijdens ieder blok was er zowel aandacht voor het delen van relevante theorie en/of gespreksmodellen, het oefenen met gesprekstechniek

Ben je benieuwd of onze lezingen en workshops iets voor jou zijn?

Vul vrijblijvend onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op om te onderzoeken wat we voor je kunnen betekenen. Of stuur direct een mail naar info@takeastep.nl. Of schrijf je direct in voor een van de Masterclasses die we dit schooljaar als open inschrijving aanbieden.